betyar-kuria logo
Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház Kiskunsági Betyár Kúria Rendezvényház és Vendégház

Apaj

Apaj igazi pusztai hangulatot kínál az idelátogatóknak. A terület nagy része a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik, és sok látnivalót tartogat a természeti szépségeket kedvelők számára. Apajpuszta állandó képéhez tartozik az apaji ménes látványa, a szürke marha csorda, a racka juh, a mangalica sertés és a puszták nagytestű madara a túzok. A különös növény- és állatvilág tanösvényről, valamint madárlesekről figyelhető meg a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Apajpuszta határában található a klasszicista stílusban épített Hajós kúria, ahol szervezett keretek között ismerkedhetnek meg az idelátogatók a hagyományos pásztorszokásokkal, lovas hagyományokkal.

A Ráckevei-Duna Apajtól 8 km-re folyik. Az úgynevezett Átokcsatorna megépítésével a vizenyős részeket lecsapolták, így a terület részben elveszítette a több évszázadon át jellemző vízi növény és állatvilágát. A táj eredeti részéhez tartozó fennmaradt terület ma a Kiskunsági Nemzeti Park része, nagytestű madara a túzok.

Apaj igazi pusztai hangulatot kínál az idelátogatóknak. A terület nagy része a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik, és sok látnivalót tartogat a természeti szépségeket kedvelők számára. Apajpuszta állandó képéhez tartozik az apaji ménes látványa, a szürke marha csorda, a racka juh, a mangalica sertés és a puszták nagytestű madara a túzok. A különös növény- és állatvilág tanösvényről, valamint madárlesekről figyelhető meg a Kiskunsági Nemzeti Park területén.

Betyár Kúria

6097 Kunadacs, Alsó-Adacs

Fenntartó:

Közösségi Információs
Térségi Alapítvány

Levelezési cím:

6090 Kunszentmiklós
Bankos Károly u. 5.
+36 20 911 58 35

GPS:

+46°56'18.9", +19°19'31.36"
(
46.938591, 19.325377)

E-mail:

etelka@hazokt.hu
kuria@betyar-kuria.hu